Jakarta

Het drukke getoeter van het verkeer dreunt in je oren en de hitte slaat je in het gezicht zodat je een voet buiten de deur zet. Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, prikkelt al je zintuigen. Wie het echte Indonesië wilt ervaren, begint zijn of haar rondreis door Java in metropool Jakarta.

Jakarta is een drukke en chaotische stad, en dat is niet zo gek met meer dan negen miljoen inwoners. De dynamische wereldstad loopt over van de mensen, het verkeer, de moderne wolkenkrabbers en de zelfgebouwde marktkraampjes. Dwaal door de smalle paadjes van de vele kampongs (wijken), spring in een tuktuk om Jakarta te verkennen of probeer het Indonesische eten bij een kraampje op straat.
Jakarta moet je niet begrijpen, maar je moet je laten meevoeren door de warmte chaos en mensen om zo het beste van Jakarta te ervaren.

De stad heeft een lange geschiedenis, waarin Jakarta onder meer de volgende namen had: Sunda Kelapa, Jayakarta, Batavia en Djakarta. Jakarta heeft sinds 1972 zijn huidige naam. Sinds Indonesië in 1949 onafhankelijk werd, is Jakarta de hoofdstad van het land.